Knullhål citypojkar dk gay

Att jag skulle dra med mig andra till helvetet. Jag bara kände att jag inte ville ljuga längre. Anton hade hört så många berättelser om familjer som vänt homosexuella ryggen att han trodde att det var så för alla. Men så var det lyckligtvis inte alls för honom. Jag tolkade det som om Gud var med mig. Att titta ut genom mitt fönster tror jag kan ge en infallsvinkel som inte alla har, säger han.

Vetlanda-Posten Fortsätt till sidan. VP lyfter hbtq-frågor Vecka 37 arrangerar Vetlanda kommun Regnbågsveckan för att lyfta frågor som rör situatione.. VP lyfter hbtq-frågor Vecka 37 arrangerar Vetlanda kommun Regnbågsveckan för att lyfta frågor som rör situationen och rättigheter för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner. Upprepade attacker i Vetlanda — skattepengarna får stå för notan.

Vetlanda Tre gånger på en vecka har det förekommit skadegörelse på Vetlanda kommuns fastighetskontor på Upplandavägen.

Det handlar säkert om reparationer för mellan 30 och 50 kronor, säger Ola Ljunggren, driftchef på tekniska kontoret. I en längre sommarintervju berättar VBK-tränaren bland annat om den turbulenta våren, tron på det nya lagbygget och kaptensfrågan. Anrik fastighet ute på marknaden. Den anrika fastigheten Guldsmeden 1 i Gamla stan, som bland annat innehåller Lennarts konditori, är till salu.

Fastigheten säljs med ett utgångspris på 10,4 miljoner kronor och intresset är stort. Bodafors Emåns Ekomuseum är nominerade till Jönköpings läns stora klimatpris för sitt pedagogiska arbete. Med nya utställningen om Naturens Mångfald sätter de miljöstrategi i fokus och hittar lekfulla lösningar på svåra frågor.

Plaskande vatten, surrande bin och massvis med fågelkvitter ger en häftig upplevelse för alla sinnen. Så spelas kvartsfinalerna i Hyundai Cup. Där väntar antingen ett topplag i division 3 eller ett bottenlag i division 4. Även Hvetlanda GIF kan ta sig till kvartsfinalrundan. De små båtarna som går regelbundet från Phra Sumen Bridge eller Wat Saket till tågstationen är lugnare och pålitligare än de större båtlinjerna.

Barn som behöver springa av sig gör det bäst i Lumpini Park eller på det stora, platta fältet Sanam Luang. Utanför staden finns krokodilfarmer med krokodilbrottning och i Ancient City finns små kopior uppbyggda av kända Thailändska byggnader och monument. Där går det också att få rida på elefanter. På nöjesfältet Rose Garden kan man bada i swimingpool, rida på elefanter, se uppvisningar med Thaiboxning och tuppfäktning.

Tidigt på morgonen och på natten tar det omkring 40 minuter att köra. Åker du någon annan tid på dygnet ska du räkna med allra minst en timme. Expressbåta r - Kombinationen buss och jet-båt är det bästa alternativet att åka med om du ska från flygplatsen till hotell som: Resan tar omkring en timme och kostar bath per person.

Leta upp hotellrepresentanter i ankomsthallen eller ring River Jet Company: Du behöver inte bo på någon av hotellen för att ta båten. Minibussar från hotellen - De stora hotellen har egna bussar. Vid bagageutlämningen håller de upp skyltar med ditt eller gruppens namn. Ska du till ett mindre hotell kan du se på hotellförteckningen som finns uppsatt vid bagageutlämningen. Oftast går minibussar till flera olika hotell på bestämda tider. Alla hotell som finns med i vår guide erbjuder hämtningsservice, ibland gratis.

Flygbussar - Ett billigt, bra och luftkonditionerat alternativ. Bussarna har tre rutter och avgår ungefär var En biljett kostar 70 bath. En rutt går via Din Daeng och segermonumentet till Phyathai Road, svänger höger på Petchburi och stannar på Sanam Luang, nära det billiga hotelldistriktet kring Kaosan Road. En annan rutt går till en början liknande men svänger av österut vid Siam Square och fortsätter uppmed Sukhumvit Road.

Det här är ett lungt och skonsamt sätt att ta sig in till stan även om du inte ska någonstans nära de tre rutterna. Hoppa av när du kommer in till city och ta en taxi. Vill du ha mer information om flygbussarna kan du ringa Taxi - Låt dig inte dras med av de frilansande taxiåkarna som jagar runt i ankomsthallen. Gå istället till en av de två taxidiskar som finns i ankomsthallen.

En är Thai International Airlines Limousine Service som kostar bath beroende på vart i stan du ska. Vid den andra disken får du tag på allmänna taxibilar. Där får du en biljett som du sedan ger till en auktoriserad taxiförare med taxameter, direkt utanför.

Att ta en sådan taxi är oftast billigare, omkring halva priset, trots att motorvägsavgift bath och framkörningsavgift 50 bath tillkommer. Det händer dock att taxichaufförer begär extra betalt eller stänger av taxametern när ni kört iväg. Tåg - Billigast och snabbast in till city.

Men ofta trångt, trångt, trångt och svettigt utan luftkonditionering. Tågen är smutsiga och stationen, som ligger utanför Airport Hotel dit du går på en gångbro från den internationella terminalen, besvärlig att ta sig till.

Tågen går till Hua Lampong, Bangkoks centralstation, en gång i timmen varje dag mellan De enda tåg som har luftkonditionering kallas ”airport shuttle” och går 7. Biljett köper du hos Thai Airways i ankomsthallen. Hyrbil - Avis och Hertz finns, men att själv köra bil i Bangkok är inte att rekomendera. Med bil Alla vägar i landet bär till Bangkok. Tyvärr måste man köra genom Bangkok om man ska förbi. Den avgiftsbelagda motorvägen Bangklo-Jangwatan Expressway är sällan snabbare och kostar bath att åka på.

Don Muang Tollway kan däremot spara in minst 20 minuter av restiden till flygplatsen. Den kostar bath mer. I Bangkok pågår ständiga vägarbeten och traffiken är i stort sett alltid kaotisk. Information och biljettbokning på telefon Chiang Mai Express anländer varje dag norrifrån klockan 6 och Söderifrån anländer Hat Yai Express dagligen 9.

Resan tar tre dagar i vardera riktningen och kostar från Mer info från Oriental Hotel på tel: Med kryssningsfartyg Kryssningsfartyg lägger till i Laem Chabang, omkring två och en halv timmes resa från Bangkok. Med buss Det finns fyra större bussterminaler, en för varje väderstreck, för resor utanför staden.

Det är i stort sett omöjligt att boka biljetter utan att kunna thailändska. Vänd dig istället till en lokal resebyrå för bokningar. Den terminal du antagligen kommer till eller reser ifrån är Southern Air-Conditioned Terminal på Charansantiwong Road. Bussarna är luftkonditionerade, rena och bekväma. VIP bussarna som åker på nätterna har nerfällbara säten.

Det går att köpa biljetter flera veckor i förväg, men du måste hämta dem på stationen hotellpersonal eller en resebyråtjänsteman kan ordna biljett för en avgift på 50 eller bath. Att ta sig runt Du behöver två saker för att kunna ta dig runt i Bangkok - en karta och tålamod. Traffikstockningarna här är bland de värsta du kan hitta i hela världen. Traffiken mitt på dagen är hemsk.

I rusningstid och är den ännu värre. Att hyra en bil utan chaufför är inte att rekomendera. Här är däremot andra sätt du kan ta sig runt: Buss - det finns tre sorters bussar. Bekvämast är de privatägda små grå-röda bussarna som har luftkonditionering. Ofta kostar de 30 bath, lägg jämna pengar i lådan framme hos föraren.

Bussarna går ingen speciell rutt och stoppställena står bara på thailändska. Enklast är om du visar en lapp med adressen dit du ska för föraren och folk på busshållplatsen som kan hjälpa dig. Det finns ingen busskarta att få tag på och turerna ändras ständigt. Bussarna är ofta fullproppade med folk, särskilt i rusningstid och det är svårt att komma av dem - ta inte med barn på de här bussarna.

Taxi - Du kan vinka in en taxi från gatan eller ringa för att beställa taxi på engelska kostar 20 bath. Alla taxibilar har taxameter - se till att den är på. Framkörningsavgiften är 35 bath och sedan 6 bath per kilometer. Att sitta fast i bilkö kostar 2 bath i minuten.

Max fyra passagerare i bilen och ingen extra avgift per person. Få chaufförer kan engelska. Be gärna någon i hotellpersonalen om hjälp med en lapp med adressen både på engelska och thailändska.

Taxibåt - Billigt från 5 bath och effektivt sätt att ta sig fram. Taxibåtarna går bestämda rutter på floden Chao Phraya och i kanalerna. Säg till konduktören vart du ska av, annars stannar de inte. Det går också små färjor tvärs över floden för 1 eller 2 bath.

Hämta ett exemplar av ”Map of Bangkok” av Nancy Chandler i en bokhandel - där finns alla hållplatser för båttaxi utmärkta. Det finns också en sorts båttaxi som kallas klong som kör utmed Klong Saen Saep. De är betydligt mindre och inte lika stadiga och kräver att passagerarna klarar att hoppa i och ur dem.

Jetbåtar används av hotellen och för sightseeing och det finns också långbåtar för resor på de mindre kanalerna. Tuk-tuk - Trehjuliga mutationer av motorcyklar och golfbilar. Spännande och trafikfarligt och dyrare än taxi.

Det finns ingen taxameter så du måste förhandla om priset innan du sätter dig i en tuk-tuk. Motorcykeltaxi - Vill du åka ska du hålla utkik efter unga män i självlysande västar vid stora korsningar eller vid hotell och shoppingcenter. Det går ofta snabbt och smidigt att ta sig fram med motorcykel i trafikkaoset, men chaufförerna bryr sig sällan om varken trafikregler eller sunt förnuft.

Se särskilt upp med killar som har en tatuering med en blå linje och en triangel på halsen eller någon annanstans - det är en symbol tatuerad av en helig man som tros göra bäraren osårbar. Har du inte en likadan tatuering och stark tro - välj genast en annan förare. Anlita bara förare som erbjuder hjälm.

Förhandla om priset innan du sätter dig på motorcykeln. Priserna är högre än för taxi. Gå - Ett spännande och ofta bra sätt att ta sig fram och uppleva staden.

Tänk dock på att se upp när du korsar gator - ingen stannar för gångare. Se också upp för hål i trottoarerna.

Tänk på värmen - ladda med vatten och ge dig inte på alltför långa promenader. Tjänster och service Bankomater - finns i alla större turistområden, liksom banker och växlingskontor. Kontokort - American Express har ett servicekontor i närheten av segermonumentet på Phaholyothin Road, telefon: Var noga med att inte lämna kvitton eller andra papper med ditt kortnummer.

Hotellen växlar också in pengar, men till sämre kurser. Handikappservice - Bangkok är en mycket besvärlig stad för dig som är rörelsehindrad eftersom trottoarerna är i dåligt skick och ofta används också som parkeringar.

Ytterst få hotell har någon som helst handikappanpassning. Hilton International Hotel går att bo på om du sitter i rullstol. Du kan be om råd hos Mr Narong Patibatsarakich som har hand om handikappfrågor i landet, telefon: Akutsjukvård Följande sjukhus har öppet dygnet runt och personal som kan tala engelska. De accepterar kontokort och fyller i försäkringspapper. De sjukhus som mest liknar västerländska är Bamrungrad och Samitivej. Råkar du ut för en trafikolycka tas du ofta till ett ”police hospital”.

Kräv att istället få åka till något av de här sjukhusen: Andra apotek stänger ofta klockan Du kan oftast lita på läkemedlens kvalitet. Auktoriserade apotekare som jobbar på apotek talar engelska. Post Frimärken kan du köpa på hotellet. Huvudpostkontoret nära Oriental Hotel är det enda du kan posta internationella paket ifrån. Här finns också telefonservice för dig som vill ringa bra och billigt utomlands. Öppettider måndag till fredag och lördag DHL Worldwide Express har dygnetruntservice, tel: Federal Express har tel: Hotell och tidningskiosker har ofta engelska, amerikanska och australiensiska tidningar.

Nöjesguider Bangkok Metro ger dig den information om aktuellt nöjes- restaurang- och kulturliv som du behöver. Kostar bath och kommer ut en gång i månaden. Finns på hotell och i vissa bokhandlar. Turistinformation Tourism Authority of Thailand kan svara på det mesta. Tyvärr byter de ofta telefonnummer. Fungerar inte det vi skrivit så slå 13 och be en telefonist om hjälp.

...

Svenska escorter stockholm shemale homo directory

Escort homo hbg escort club copenhagen

Många knarklangare rapporterar direkt efter köpet till polisen för att få en belöning. Med buss Det finns fyra större bussterminaler, en för varje väderstreck, för resor utanför staden. Tjänster och service Bankomater - finns i alla större turistområden, liksom banker och växlingskontor. Jag sa upp mig från jobbet jag hade inom kyrkan, för jag trodde på allvar att jag gjort något fel när jag kom ut. Gå då absolut inte med på att sätta dig i en polisbil. Ska du som kvinna ge en munk något, räck då först föremålet till en cph escort knulla i homosexuell arvika som i sin tur kan lämna över det eller ställa det på ett bord eller på golvet. Flygbussar - Ett billigt, bra och luftkonditionerat alternativ.

: Knullhål citypojkar dk gay

Mötesplatsen varberg massage nuru bangkok gay Escort män jönköping escortmän i gay uppsala
SHEMALE LINKÖPING HOMO ESCORT I MALMO 157
Chinese dating anonym homosexuell dating Men för dem som är beredda att lyssna innan de pratar berättar jag gärna min historia, säger han. Det är sällan thailändska kvinnor förutom prostituerade själva går barärmade eller i shorts ute bland folk. Den terminal du antagligen kommer till eller reser ifrån är Southern Air-Conditioned Terminal på Charansantiwong Road. Thailändare tror att det är med chai yen, ett kallt hjärta, man når resultat. Vetlanda-Posten Fortsätt till sidan. Du kan be om råd hos Mr Narong Patibatsarakich som har hand om handikappfrågor i landet, telefon: Gå då absolut inte med på att sätta dig i en polisbil.
THAIMASSAGE ÖRNSKÖLDSVIK GAY PERSIAN DATING Medeltemperaturer antal grader C: Söderifrån anländer Hat Yai Express dagligen 9. Den anrika fastigheten Guldsmeden 1 i Gamla stan, som bland annat innehåller Lennarts konditori, är till salu. Flygbussar - Ett billigt, bra och luftkonditionerat alternativ. Mer info från Oriental Hotel på tel: Det gör du även när du kommer hem till någon eller besöker vissa företag.
Gay escort hemsida thaimassage sundsvall Det är bara att hålla tummarna för att det finns luftkonditionering. Det är sällan thailändska kvinnor förutom prostituerade själva går barärmade eller i shorts ute bland folk. Sitt heller aldrig med fötterna upplagda och vända mot någon - det anses mycket ohövligt. Ofta bugar man samtidigt något. Tänk dock på att se upp när du korsar gator - ingen stannar för gångare.

Men för dem som är beredda att lyssna innan de pratar berättar jag gärna min historia, säger han. Jag har också haft extrema åsikter. Det var en väldigt trygg uppväxt och jag var verkligen accepterad på alla sätt. När han med tiden insåg att han inte blev förälskad i tjejer utan i killar, var han övertygad om att detta var fel. Han läste böcker och kom i kontakt med personer som menade att det gick att bli botad från homosexualitet.

Vecka 37 arrangerar Vetlanda kommun Regnbågsveckan för att lyfta frågor som rör situationen och rättigheter för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner. Tidningen hakar på genom en artikelserie om hbtq-frågor. Han beskriver hur han, för att trycka tillbaka sina känslor, blev en av de ivrigaste på barrikaderna mot samkönade äktenskap. Jag har alltid varit en sådan radikal kristen som tänkt allt eller inget.

Anton gick ett år på bibelskola och var en tid volontär i Sydafrika. Han flyttade så småningom till Stockholm och utbildade sig till pastor. Jag sa upp mig från jobbet jag hade inom kyrkan, för jag trodde på allvar att jag gjort något fel när jag kom ut.

Att jag skulle dra med mig andra till helvetet. Jag bara kände att jag inte ville ljuga längre. Anton hade hört så många berättelser om familjer som vänt homosexuella ryggen att han trodde att det var så för alla. Men så var det lyckligtvis inte alls för honom. Jag tolkade det som om Gud var med mig. Att titta ut genom mitt fönster tror jag kan ge en infallsvinkel som inte alla har, säger han.

Vetlanda-Posten Fortsätt till sidan. VP lyfter hbtq-frågor Vecka 37 arrangerar Vetlanda kommun Regnbågsveckan för att lyfta frågor som rör situatione.. VP lyfter hbtq-frågor Vecka 37 arrangerar Vetlanda kommun Regnbågsveckan för att lyfta frågor som rör situationen och rättigheter för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner.

Upprepade attacker i Vetlanda — skattepengarna får stå för notan. Ytterst få restauranger kräver slips och kavaj. Som turist är det okej att ha på sig t-shirt, shorts och sandaler, men just bara för att du är turist. Det är sällan thailändska kvinnor förutom prostituerade själva går barärmade eller i shorts ute bland folk. Inte heller ser man många thailändska män i shorts och t-shirt. Går du runt i badsandaler i plast får du vara beredd på att folk ser ner på dig.

Du måste ha långärmat och långbyxor eller lång kjol för att få besöka religiösa monument eller tempel. Dessutom ska du då också ta av dig skorna. Det gör du även när du kommer hem till någon eller besöker vissa företag. En hög med skor vid ingången ger en fingervisning om hur du bör göra.

Seder och bruk Thailändsk vett och etikett har blivit allt mer lik den västerländska. Några saker bör du dock tänka på: Thailändarna älskar och respekterar djupt sin kung, Bhumipol, som suttit på tronen i över 50 år. Visa alltid stor respekt vid tempel, ”wat”, heliga platser och alla budhistiska bilder. Kvinnor får inte sitta bredvid eller röra vid munkar. Ska du som kvinna ge en munk något, räck då först föremålet till en man som i sin tur kan lämna över det eller ställa det på ett bord eller på golvet.

Huvudet är den högsta och mest respekterade och heliga delen av kroppen, foten den minst respekterade. Klappa därför aldrig en thailändare på huvudet. Sitt heller aldrig med fötterna upplagda och vända mot någon - det anses mycket ohövligt. Använd inte heller fötterna för att peka på något, som bagage till exempel. Bli aldrig upprörd eller arg så att det märks, då tappar du ansiktet och förlorar all respekt inför alla som ser på.

Thailändare tror att det är med chai yen, ett kallt hjärta, man når resultat. Att skaka hand är accepterat som hälsning, men thailändarna själva hälsar ofta med en wai, det vill säga genom att lägga sina handflator mot varandra, nära kroppen och i höjd mellan ansiktet och bröstet. Ofta bugar man samtidigt något. Öppettider Regeringskontor och departement: Det är ingen idé att ringa under lunchen som är från ca 12 och ibland håller på ända fram till Dricks Du förväntas sällan ge driks.

På större hotell och restauranger läggs ofta 10 procent extra på priset och är inkluderat i notan. Taxichaufförer förväntar sig ingen dricks, men det är vanligt att avrunda uppåt till närmaste 5- eller 10 bath. Helgdagar De thailändska helgdagarna infaller på något olika datum från år till år. Brottslighet Bangkok drar till sig massor av fattiga människor som flyttar dit i hopp om att få ett bättre liv.

Många av dem hamnar på gatan, blir ficktjuvar, tvingas prostituera sig eller lära sig lura pengar av folk. De flesta brott begås av thailändare och riktar sig mot andra thailändare och det är sällan våld inblandat. Som turist kan det dock vara bra att vidta några enkla försiktighetsåtgärder: Lämna dem i hotellets eller hotellrumets kassaskåp.

Många knarklangare rapporterar direkt efter köpet till polisen för att få en belöning. Straffen för knarkbrott är mycket hårda. Gå då absolut inte med på att sätta dig i en polisbil. De vill oftast bara istället få med dig på en shoppingtur. Risken finns att bli drogad och rånad. Polisen är särskilt hård mot turister. Att ringa Landsnumret till Thailand är 66 slå först om du ringer från Sverige.

Riktnumret till Bangkok är 2. Är du i Bangkok och ska ringa till ett annat riktnummerområde i Thailand slår du en 0 först. Börjar ett nummer med 1 eller 01 är det till en mobiltelefon. Det finns telefonnummer som bara har tre eller fyra siffror. Slå 13 om du vill ha hjälp av en engelsktalande växeltelefonist. De som det går att ringa internationellt från är särskilt märkta.

De som är märkta med ”long-distance” i gult går att ringa inom hela Thailand med. Det är dyrt att ringa från hotellrummet. Få hotell har dessutom telefon i lobbyn. Många hotell hyr ut mobiltelefoner för omkring 15 dollar per dag plus extra avgift för samtalen.

För barn Bangkok är ingen barnvänlig stad, men barn gillar ofta att titta på djuren på Dusit Zoo eller hur ormar mjölkas på gift på red Cross Snake Farm. De små båtarna som går regelbundet från Phra Sumen Bridge eller Wat Saket till tågstationen är lugnare och pålitligare än de större båtlinjerna. Barn som behöver springa av sig gör det bäst i Lumpini Park eller på det stora, platta fältet Sanam Luang. Utanför staden finns krokodilfarmer med krokodilbrottning och i Ancient City finns små kopior uppbyggda av kända Thailändska byggnader och monument.

Där går det också att få rida på elefanter. På nöjesfältet Rose Garden kan man bada i swimingpool, rida på elefanter, se uppvisningar med Thaiboxning och tuppfäktning.

Tidigt på morgonen och på natten tar det omkring 40 minuter att köra. Åker du någon annan tid på dygnet ska du räkna med allra minst en timme.

Expressbåta r - Kombinationen buss och jet-båt är det bästa alternativet att åka med om du ska från flygplatsen till hotell som: Resan tar omkring en timme och kostar bath per person. Leta upp hotellrepresentanter i ankomsthallen eller ring River Jet Company: Du behöver inte bo på någon av hotellen för att ta båten.

Minibussar från hotellen - De stora hotellen har egna bussar. Vid bagageutlämningen håller de upp skyltar med ditt eller gruppens namn. Ska du till ett mindre hotell kan du se på hotellförteckningen som finns uppsatt vid bagageutlämningen. Oftast går minibussar till flera olika hotell på bestämda tider. Alla hotell som finns med i vår guide erbjuder hämtningsservice, ibland gratis. Flygbussar - Ett billigt, bra och luftkonditionerat alternativ. Bussarna har tre rutter och avgår ungefär var En biljett kostar 70 bath.

En rutt går via Din Daeng och segermonumentet till Phyathai Road, svänger höger på Petchburi och stannar på Sanam Luang, nära det billiga hotelldistriktet kring Kaosan Road. En annan rutt går till en början liknande men svänger av österut vid Siam Square och fortsätter uppmed Sukhumvit Road.

Det här är ett lungt och skonsamt sätt att ta sig in till stan även om du inte ska någonstans nära de tre rutterna. Hoppa av när du kommer in till city och ta en taxi. Vill du ha mer information om flygbussarna kan du ringa Taxi - Låt dig inte dras med av de frilansande taxiåkarna som jagar runt i ankomsthallen. Gå istället till en av de två taxidiskar som finns i ankomsthallen.

En är Thai International Airlines Limousine Service som kostar bath beroende på vart i stan du ska. Vid den andra disken får du tag på allmänna taxibilar. Där får du en biljett som du sedan ger till en auktoriserad taxiförare med taxameter, direkt utanför. Att ta en sådan taxi är oftast billigare, omkring halva priset, trots att motorvägsavgift bath och framkörningsavgift 50 bath tillkommer.

Det händer dock att taxichaufförer begär extra betalt eller stänger av taxametern när ni kört iväg. Tåg - Billigast och snabbast in till city. Men ofta trångt, trångt, trångt och svettigt utan luftkonditionering. Tågen är smutsiga och stationen, som ligger utanför Airport Hotel dit du går på en gångbro från den internationella terminalen, besvärlig att ta sig till.

Tågen går till Hua Lampong, Bangkoks centralstation, en gång i timmen varje dag mellan De enda tåg som har luftkonditionering kallas ”airport shuttle” och går 7. Biljett köper du hos Thai Airways i ankomsthallen. Hyrbil - Avis och Hertz finns, men att själv köra bil i Bangkok är inte att rekomendera. Med bil Alla vägar i landet bär till Bangkok. Tyvärr måste man köra genom Bangkok om man ska förbi. Den avgiftsbelagda motorvägen Bangklo-Jangwatan Expressway är sällan snabbare och kostar bath att åka på.

Don Muang Tollway kan däremot spara in minst 20 minuter av restiden till flygplatsen. Den kostar bath mer. I Bangkok pågår ständiga vägarbeten och traffiken är i stort sett alltid kaotisk. Information och biljettbokning på telefon Chiang Mai Express anländer varje dag norrifrån klockan 6 och Söderifrån anländer Hat Yai Express dagligen 9. Resan tar tre dagar i vardera riktningen och kostar från Mer info från Oriental Hotel på tel: Med kryssningsfartyg Kryssningsfartyg lägger till i Laem Chabang, omkring två och en halv timmes resa från Bangkok.

Med buss Det finns fyra större bussterminaler, en för varje väderstreck, för resor utanför staden. Det är i stort sett omöjligt att boka biljetter utan att kunna thailändska. Vänd dig istället till en lokal resebyrå för bokningar.

Den terminal du antagligen kommer till eller reser ifrån är Southern Air-Conditioned Terminal på Charansantiwong Road. Bussarna är luftkonditionerade, rena och bekväma. VIP bussarna som åker på nätterna har nerfällbara säten.

Det går att köpa biljetter flera veckor i förväg, men du måste hämta dem på stationen hotellpersonal eller en resebyråtjänsteman kan ordna biljett för en avgift på 50 eller bath. Att ta sig runt Du behöver två saker för att kunna ta dig runt i Bangkok - en karta och tålamod. Traffikstockningarna här är bland de värsta du kan hitta i hela världen. Traffiken mitt på dagen är hemsk. I rusningstid och är den ännu värre. Att hyra en bil utan chaufför är inte att rekomendera.

Här är däremot andra sätt du kan ta sig runt: Buss - det finns tre sorters bussar. Bekvämast är de privatägda små grå-röda bussarna som har luftkonditionering. Ofta kostar de 30 bath, lägg jämna pengar i lådan framme hos föraren.

Bussarna går ingen speciell rutt och stoppställena står bara på thailändska. Enklast är om du visar en lapp med adressen dit du ska för föraren och folk på busshållplatsen som kan hjälpa dig. Det finns ingen busskarta att få tag på och turerna ändras ständigt. Bussarna är ofta fullproppade med folk, särskilt i rusningstid och det är svårt att komma av dem - ta inte med barn på de här bussarna.

Taxi - Du kan vinka in en taxi från gatan eller ringa för att beställa taxi på engelska kostar 20 bath. Alla taxibilar har taxameter - se till att den är på. Framkörningsavgiften är 35 bath och sedan 6 bath per kilometer. Att sitta fast i bilkö kostar 2 bath i minuten. Max fyra passagerare i bilen och ingen extra avgift per person.

Få chaufförer kan engelska.