Homo kontakt sex samiras underkläder

homo kontakt sex samiras underkläder

Lagom till turistsäsongen öppnar turistbyrån vid Kungsportsplatsen igen efter en längre tids renovering.

Invånarguider visade vägen till trygg verksamhet. Café Sol är en trygg mötesplats för tjejer i alla åldrar och en del av fritidsverksamheten Upptakt vid Vårväderstorget. Länge har besöksantalet varit lågt. Men med den nya kommunikationskanalen invånarguider så har besöksantalet ökat markant. Ny utställning på Emigranternas hus.

Under året har Munkebäcksgymnasiets språkintroduktionselever fått skriva och berätta om sina upplevelser under resan till Sverige. Materialet kommer att användas för en ny utställning på Emigranternas hus. Startskott för stor kampanj. Är du mellan 13 och 25 år och lässugen?

Den 13 maj börjar kampanjen Värsta Boken som delar ut tusentals nya böcker gratis till ungdomar. Nu öppnar utomhusbassängen i Frihamnen. För tredje året i rad kan göteborgarna bada mitt i stan, i utomhusbassängen vid Jubileumsparken i Frihamnen. I morgon, lördag 6 maj, öppnas badet för säsongen och under dagen finns tävlingssimmare och ansvariga på plats för att svara på frågor. Högläsningsklubben Boka på Göteborgs stadsbibliotek vänder sig till ungdomar och unga vuxna i åldern år som läser högt tillsammans på lättläst svenska.

Böckerna blir ett sätt att ta till sig både språket och det svenska samhället på ett inkluderande och engagerande sätt. Den 16 maj är sista träffen för terminen — ingen föranmälan krävs. Klassiska böcker och digitala framsteg. Karin Boye och Gunnar Ekelöf är några av de klassiska författare som diskuteras under stadsbibliotekets vårsalong.

Lördag 13 är det finlandssvensk litteraturdag, med berättelser om och av de senaste 50 årens finlandssvenska författare. Med backluckeloppis på söndagar, parcour, boulebana, dans, food trucks och uppträdanden vill Göteborgs stad göra Kanaltorget till en trygg plats för alla. I samarbete med andra aktörer skapas därför ett stort sommarevent med mat, kultur och aktiviteter för alla åldrar.

De allra flesta barn och unga är nöjda med sin fritid, mest tillfreds är de som rör på sig. Barn med utlandsfödda föräldrar och de som bor i Angered och östra stadsdelarna är mindre nöjda med sina fritidsaktiviteter. Propellerns uppfinnare står sedan år staty i korsningen Kungsportsavenyn och Parkgatan. Under våren och sommaren restaureras bronsstatyn och försvunna delar återställs.

Här kan du fira in våren. Körsbärspicknick, Valborgseld, cortège eller klappa lamm. Det finns något för alla. Vare sig du gillar traditionellt firande eller något nytt, stort eller smått, så kan du fira in våren i Göteborg. Pris för bästa svenska kriminalroman. Störst av allt heter års bästa kriminalroman. Kommer från Design Museum i London.

Röhsska museets nya chef heter Nina Due. Efter 15 år som utställningschef på Design Museum i London är hon nu lektor på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Nina Due tillträder den nya tjänsten i augusti. Fornnordiskt tema nytt för i år. I morgon lördag 22 april börjar Lisebergssommaren. Den utfördes till det nybyggda stadshuset i Amsterdam och har visats över hela världen. Nu kommer Rembrandts mästerverk "Batavernas trohetsed till Claudius Civilis" till Göteborg för första gången.

Låna fritidsprylar på Frölunda Torg. På lördag 22 april kan du börja låna fritidsprylar kostnadsfritt på Frölunda Torg. Då invigs Göteborgs andra Fritidsbank med besök av lokala sportprofiler. Till kamp mot analfabetism. En människorättsaktivist från Turkiet, en ljudkonstnär från Berlin och en målare från Holland. Men i fokus står boken, författare och deras betydelse för att sprida kunskap och förståelse mellan människor.

Den 23 april firas världsbokdagen på Stadsbiblioteket. Den 20 april öppnar Barnens zoo i Slottsskogen för sommaren. Den inhägnade djurgården är främst inriktad mot de lite yngre och lockade förra året cirka besökare. Vårt Göteborg har förmånen att få hälsa på några dagar i förväg och träffar månadsgamla killingar, samt en väldigt intresserad äldre släkting.

Kvilt ett hantverk i tiden. Överblivna spillbitar av tyg blir textilkonst i händerna på Lapphexorna. De är Sveriges äldsta kviltförening och firar 30 år med utställningen Låt tusen tyger tala! Under nio dagar i april är det fullt ös på Göteborgs jazzscener — då är det nämligen dags för års upplaga av GMSTN Jazz, en jazzfestival som sprider ut sig på satellitscener över hela stan mellan den 21 och 29 april.

Från folkdans till hip-hop på Göteborgsoperan. På annandag påsk intar tioårsjubilerande Just move it scenen på Göteborgsoperan. Unga dansare inom de mest skilda genrer möts i tre olika kategorier, i en tävling där showen och inte tekniken är avgörande. Det ger både nybörjare och proffs chansen att vinna.

Europas längsta dive coaster. Våren inviger Liseberg ännu en berg- och dalbana, nämligen Valkyria som blir Europas längsta så kallade dive coaster med en störtdykning på 50 meter rakt ner i ett hål under marken. Nu är det klart hur bansträckningen ska se ut och hur bygget kommer att påverka resten av nöjesparken.

Intriger och bevingade ord på Stadsteatern. Till lunchen serveras en bearbetning av William Shakespeares klassiska drama, med Ingemar Carlehed och Christel Körner i rollerna. Det sammansvurna paret Macbeth bjuder på en thriller i slottsmiljö, med otaliga intriger och många bevingade ord. Ny app för tillgänglig fritid. Nu finns en ny app för en aktiv fritid för alla. Det är ideella föreningen Passalen som står bakom den nya tjänsten Göra.

Från äggspaning till streetfiske. Upptäck ägg på Naturhistoriska, spela spel på Liseberg eller påskpyssla på Hjälllbo bibliotek. För påsklovslediga barn och unga finns det gott om saker att hitta på. Funktionsvariation spelar ingen roll. Den ideella föreningen Passalen gör nu en särskild satsning på fritidsaktiviteter i stadsdelen Centrum, tack vare en extra pengar från stadsdelsförvaltningen. En grön park som andas växtkraft och lugn. Det blev valet när medborgarna i Lundby fick rösta om den nya parken i Kvillebäcken.

Redan är det tänkt att delar av parken ska vara klar. Två mil långt konsttråk genom stan. Inför Göteborgs årsjubileum utlyser nu projektet Sätt färg på Göteborg en internationell konsttävling. Tävlingen är öppen för alla att komma med förslag på hur ett 21 kilometer långt konststråk från Angered till Röda Sten ska se ut.

Delar på kronor. Stipendierna är på 30 respektive 50 kronor. Musik, dans och tal. Den 8 april infaller Internationella Romadagen — romernas nationaldag. Det firar Göteborgs Stad på Stadsbiblioteket, och dessutom uppmärksammas romsk kultur på flera platser i Angered samma vecka. Kalas på söndag 2 april. I år är det 50 år sedan Stadsbiblioteket på Götaplatsen stod klart. Nu firas femtioåringen med bland annat tal av Astrid Lindgren, musikmöte mellan Daniel Lemma och Karin Boye, origami och göteborgarnas egna minnen av sitt stadsbibliotek.

Nu söker man volontärer för att få festen att gå så smidigt som möjligt. Byggstart i slutet av mars. En ny lekplats i tre delar, men också tydligare entréer och nya sitt- och mötesplatser.

Det blir resultatet av den ombyggnad i Vasaparken som startar andra halvan av mars. Resultatet kommer att så klart i början på juni. Insamlingsevent på Frölunda Torg. Under våren öppnar succékonceptet Fritidsbanken på Frölunda Torg.

Pjäsen dagar handlar om denna paradoxens ålder, och innehållet är till stor del utformat av skådespelarna själva. Så var livet i stadens barndom. Hur var det att leva som göteborgare på talet?

Med hjälp av unika föremål, noga utvalda scener, ljudmiljöer och modern teknik tar Göteborgs stadsmuseum oss tillbaka till när allt började. Internationella kvinnodagen 8 mars firas med både komik och allvar på Stadsbiblioteket. En psykolog, fem tjänstemän och två galna skåningar lovar att ta pulsen på Göteborgs jämställdhetsarbete. Nio olika finns att låna.

Från och med den första mars finns färdiga bokpåsar med tema högläsning att låna på samtliga bibliotek. En chans att vara kreativ på sommarlovet. Idag onsdag öppnar ansökningstiden för årets kommunala kultursommarjobb. Det finns totalt 80 platser. I topp bland 39 storstäder. Vi är sociala i Göteborg. Enligt bokningssajten Hostelworld är staden den mest sociala staden — i hela världen.

Stadsmuseet anordnar en busstur i det Sverigefinska Göteborg och på Röhsska museet visas en finsk designutställning av Jenny Holmlund. Lanseras på ryttar-EM i augusti. Att få sitta med sina kompisar, kunna ta in vad speakern säger och få samma information som alla andra tar många för givet vid ett arenabesök. Men tyvärr är det ingen självklarhet för alla.

Därför lanserar Got Event till hösten en ny app som ska öka tillgängligheten för fler besökare. Ungdomsforum för dig med finska rötter. Hur är det att vara ung i Göteborg och ha rötterna i Finland?

När är man svensk och när är man finsk? Konstnär, författare, illustratör och inspiratör. Tove Jansson rörde sig otvunget över genregränserna på ett sätt som blivit naturligt först i dag. I lördags var det vernissage för Tove Jansson — Lusten att skapa och leva på Göteborgs konstmuseum, där närmare verk visas i en interaktiv miljö på tre våningsplan. Självsäkra unga invandrarkvinnor eller ett äldre lesbiskt par.

Varför får de så sällan symbolisera vardagliga situationer? Fotoutställningen Bilder som förändrar världen vill få oss att tänka till. Varför väljer vi de bilder vi gör och vad symboliserar de bilder vi väljer. Flyttar in på Dalheimers. I början av mars kommer Datorspelsklubben att flytta in på Dalheimers hus i Majorna. Klubben är en insats inom LSS och öppen för barn och unga från hela Göteborg inom autismspektrum.

Hoppas nå en yngre publik. Med nya programpunkter och reducerat pris för barn och unga skolelever hoppas Got event få nästa generations hästälskare till Gothenburg horse show. Kunnig panel har svaren. På onsdag 15 februari drar Alltinget igång på stadsbiblioteket, med frågor och svar om de mest skilda ämnen. Vill du veta varför det du lägger in i mangeln kommer ut felvänt, hur flugor lyckas sitta kvar i taket eller få USA: Fyller 50 år i år.

Träffade du din stora kärlek vid utlåningsdisken eller lärde sig ettåringen gå på barnavdelningen? Då vill Stadsbiblioteket gärna veta det. Inför årskalaset den 2 april efterlyses nämligen besöksminnen från och med invigningen och fram till i dag. En av tre finalister.

Göteborgs stadsmuseums utställning Värdefullt är nominerad till Årets utställning Priset delas ut av föreningen Forum för utställare och belönar en utställning producerad på svenska museer, konsthallar eller byråer.

Ett, tvål, tre — är du poolklar? Klä av dig naken, tvåla in hela kroppen och skippa underkläderna i bassängen. Det är budskapet i idrotts- och föreningsförvaltningens nya kampanj Poolklar som startar den 7 februari. Kemiexperiment på Naturhistoriska, Mumintroll och serier på Konstmuseet, en skridskotur på Ruddalen. Det är ett axplock av alla aktiviteter för barn, ungdom och vuxna som anordnas i staden under sportlovet.

I sommar dirigerar Gustavo Dudamel, till vardags chefdirigent för Los Angeles philharmonic orchestra, unga musikintresserade på musiklägret Side by side. Medborgarbudget för ny park. Nu kan Hisingsbor och andra intresserade vara med och påverka hur en ny park i Flunsåsstråket ska se ut.

För att förenkla idéinlämningen har stadsdelsförvaltningen Lundby och park- och naturförvaltningen tagit fram ett speciellt spel — Flunsåsspelet. Årets första lamm har kommit. I förra veckan fick Slottsskogens djurpark två nya mjuka invånare. Deras mamma, hälsingefåret Mira, tar föräldraskapet på stort allvar. Dags för nästa seglingsfest. Volvo Ocean Race kommer tillbaka till Frihamnen och Göteborg.

Datumen som gäller är juni , då det både är målgång och start av den sista avgörande etappen av världskappseglingen. Stadsbiblioteket inleder programsäsongen med fokus på mångkonstnär Mare Kandre var författare, poet, konstnär och musiker. Idag är hon en ikon i vissa kretsar, men okänd för många andra.

Det vill stadsbiblioteket ändra på med sin nya utställning. Sjöfartsmuseet Akvariet slog besöksrekord. Sjöfartsmuseet Akvariet var förra året Göteborgs mest besökta museum. En av förklaringarna är att utställningen Bläckfisken blev en publiksuccé. Nu förlänger museet utställningen och låter den stå över sommaren Filmfest för de yngre. Helgen före den stora festivalen är det de unga filmälskarnas tur att sjunka ner i biofåtöljen.

Tio olika filmer visas under Göteborgs Lilla Filmfestival, som inleds med en världspremiär av den nervpirrande filmen Rum Ahmed och Amina har ett hemligt förhållande — men vad kommer hända när Aminas bröder upptäcker det? A love story är en kortfilm som följer en grupp ungdomar under ett dygn i Bergsjön. Hallå där Alina Skoratovska, du spelar en av huvudrollerna i filmen som har premiär på Göteborg filmfestival den 4 februari.

Tjejer och transpersoner mellan tolv och 16 år får lära sig att spela instrument och skriva låtar. Som avslutning på veckan blir det konsert för vänner och familj. Planer på om- och tillbyggnad. Det kommunala fastighetsbolaget Higab är ny ägare till fastigheten Sjöfartsmuseet. En förstudie pågår redan om hur museilokalerna ska byggas ut och utvecklas. Träff på Folkets hus i Hammarkulllen. Stadsdelsförvaltningen i Angered bjuder för första gången in till ett mingel för kultur- och idrottsföreningar den 25 januari.

Arrangemanget är tänkt att öppna dörrar för nya samarbeten — både mellan stadsdelen och föreningarna och mellan föreningarna själva. Tillgängligt och öppet för alla.

Den 23 till 29 januari är det hälsovecka på Dalheimers hus. Då blandas prova-på-aktiviteter med föreläsningar, föreställningar — allt i hälsans och glädjens tecken. Tänk dig att vatten är en bristvara och att norra Finland har blivit en av få säkra platser att leva på. Tänk dig att militären övervakar allt och att du tvingas välja mellan säkerhet och strid, mellan kunskap och makt.

En chans att hitta rätt träning. Nytt år, nya möjligheter — den januari öppnar alla kommunala friskvårdsanläggningar dörrarna för års hälsovecka.

Satsning för hälsa och hållbarhet. Sugen på att åka skidor eller spela golf — men saknar grejer? Lugn, snart kan du gratis låna det du behöver på Fritidsbanken vid Frölunda Torg. På så sätt spar du både pengar och miljö. Renoverat med historia och stil bevarad. Med livemusik, barnteater och tal återinvigs Kyrkbyns bibliotek i morgon, lördag den 17 december. Biblioteket har varsamt renoverats för att behålla sin ursprungliga stil och allmänheten hälsas välkommen till invigningen — gärna i talskläder.

Arkitekttävlingens bidrag ställs ut. Nu är bidragen i arkitekttävlingen för kulturhuset i Bergsjön inlämnade. Under januari och februari finns möjlighet för allmänheten att se förslagen — först på Bergsjöns bibliotek och sedan på Stadsbiblioteket. Anette Eliasson, för närvarande bibliotekschef i Mölndals stad, har utsetts till ny sektorchef för biblioteken på Göteborgs Stads kulturförvaltning.

Aktiviteter för alla åldrar. Nu ska det bli mer lek, dans och trygga utemiljöer i Biskopsgården och Hammarkullen. Det är Bostadsbolaget i Göteborg som får ta del av pengar från Boverkets särskilda satsning på utemiljö.

Anna Mannheimer får Göteborgs spårvägars kulturpris Där tog hon överväldigad och glad emot priset. Havre, halm, hyacinter och amaryllis. Halmstjärnor, havrekärvar och en skog av hyacint och amaryllis. I jul sprider blomsterkreatören Gunnar Kaj grönskande helgstämning i Palmhuset. Med turkosskimrande vatten, en svag doft av klor och ekande röster från modiga badare som vågar sig hela vägen upp i hopptornet lockar Valhallabadet göteborgarna till såväl vila som träning och rekreation.

På onsdag 7 december är det 60 årskalas. Lirare och ledare prisas. Improvisationsteater, sång, dans, poesi och konst av unga kulturutövare visas mellan den 8 och 10 december i en glascontainer vid Stora Teatern. Det är Fritid i Centrum som står bakom konceptet Yulebox.

Börjar med kortfilm för filmfestivalen. Familjebostäder och Göteborgs filmfestival lanserar nu ett gemensamt projekt där ungdomar från Bergsjön ska få lära sig att göra film. Projektet inleds med en kortfilm som görs redan till filmfestivalen Göteborgs Stadsmuseum har bjudits in till Sydkorea för att inspirera till arbetet med att ta fram ett nytt barn- och familjevänligt museum.

Seoul museum of history är inriktat på stadens historia och när de sökte efter internationella samarbeten föll valet på Stadsmuseet. Röhsska museet stänger i drygt ett år. Det beslutade kulturnämnden på tisdagen. Stängningen ska ge tid för personal och förvaltning att bygga upp verksamheten och lösa de omfattande arbetsmiljöproblemen.

Kulturjulkalender med lucköppning varje dag, ljussättning på tio av verken i Artscape och den sjungande julgranen. Det är tre av de kulturella inslagen i årets Julstaden som invigs på Götaplatsen på torsdag 1 december. Forskare berättar på heldag. Tisdag 29 november är det slutredovisning på ett tre år långt forsknings- och verksamhetsarbete om kulturmöten över åldersgränser. Tävla den 13 december.

Ett hus, en båt eller kanske en prototyp av Allmänna bastun? På pepparkakstävlingen Allmänna baket i Jubileumsparken 13 december är det fritt fram att vara kreativ. Senast 30 november gäller det att ha anmält sitt lag. I år är det år sedan den engelske författaren och dramatikern William Shakespeare dog. Det uppmärksammar Kortedala bibliotek med en Shakespeare-dag. Under dagen kommer bland annat hip hop-duon TNT från Bergsjön att framföra en helt nyskriven låt baserad på ett av poetens verk.

Beslut vid extra nämndmöte. Röhsska museet kommer att stängas tillfälligt. Det beslutade kulturnämnden på ett extrainsatt möte på tisdagen. Nämnden anser att det behövs ett radikalt omtag för att komma tillrätta med arbetsmiljöproblemen. Stort intresse för Zlatan och Malala. Det är några personer som Göteborgs skolungdomar får chans att lära känna närmare under den filmfestival för mänskliga rättigheter som pågår under veckan.

Inspirerade av Kortedala museum. I morgon fredag 18 november ordnar de en pop-up-utställning på Forum på Kortedala torg. Egna erfarenheter i fokus. Journalisten och författaren Martin Schibbye, Katarina Bergehed från Svenska Amnesty och stadsbibliotekarie Niclas Lindberg från Västerås diskuterar på söndag 20 november den svenska tryckfrihetsförordningen på Stadsbiblioteket.

Britt-Marie Mattsson leder samtalet. Bodil Alvarsdotter, barnbibliotekskonsulent på Stadsbiblioteket, som den här veckan är med och delar ut Helen Johanssons Leonora och glasplaneten till över 6 tredjeklassare över hela Göteborg. Varför gör ni det? Premiär med fritt inträde. På lördag 19 november är det premiär för en ny tävling på och runt Ullevi.

Då avgörs Ullevi arena challenge, en fem kilometer lång hinderbana med 60 utmanande hinder utplacerade på och utanför Ullevi. En introduktionsfilm på teckenspråk ska ge döva besöksinformation när de kommer Göteborgs Stadsmuseum.

Filmen som har producerats av Teckenspråksforum hoppas kunna få fler döva att känna sig inkluderade. Välkommen att klämma, klättra och lukta. På utställningen Kännbart får besökarna klättra och känna på konstverken, som alla är skapade utifrån att betraktaren saknar syn och hörsel. Grönare, vackrare och tryggare. Den nya ytan ska öka tryggheten och trivseln. Redan i december ska allt vara klart. Förslag på nya bad och omfattande renoveringar.

Slitna simhallar och trångt i bassängerna. Det är bakgrunden till strategin för de kommunala baden som godkändes av idrotts- och föreningsnämnden i måndags. Förslaget innebär fler nya simhallar och omfattande renoveringar av de bad som bevaras, investeringar för 2,5 miljarder de kommande 20 åren.

Guidade vandringar i magasinen. Lördag 12 november öppnar många av landets arkiv för allmänheten under Arkivens dag, ett tillfälle att se historiska dokument och föremål som annars är inlåsta. Regionarkivet i Göteborg visar bland annat dokument och foton från talets rivningsprotester i Haga.

Teaterlek, bokcirkel och film. Hallå där Paula Wahlblom, programansvarig på Göteborgs stadsbibliotek. Just nu kör ni en temavecka om Shakespeare, varför har ni valt att lyfta fram honom just under höstlovet? Nu väntar två välfyllda veckor. Generationsteater, fredagsmatiné, handmassage och italiensk afton. Kulturfestivalen i Centrum bjuder som vanligt på ett välfyllt program — på äldreboenden, publika lokaler och i äldres egna hem. Artisten Alice B och trollkarlen Isidor kommer på invigningskalaset.

Sedan pågår mängder av aktiviteter i Majorna-Linné hela höstlovet. Kulturfestivalen drar igång på lördag 29 oktober. Elever i Bergsjön och Härlanda får nu prova på längdskidåkning. IK Stern som tagit initiativet, hoppas de ska leda till ökad mångfald i klubben. Något för alla, men allra mest för barnen. Skridskoåkning och vattenhinderbana, museum i mörker och Harry Potter-inspirerat lajv.

Det finns mycket att göra under höstlovet, det allra mesta gratis. Vad som är på gång hittar du i Göteborgs Stads kalendarium, där en mängd olika höstlovsaktiviteter nu finns inlagda. Skräck för de modiga. Zombies har tagit över Liseberg, i alla fall för den som vågar sig över till den smittade zonen. I resten av parken är det mer mysläskigt, med pumpor, stämningsfull musik, ljusinstallationer och stora godistorn.

Ikväll öppnar Halloween på Liseberg, med en storsatsning på innehållet efter fjolårets publiksuccé. Aktiviteter för barn upp till tolv år. Hammarkullens parklek och fritidsverksamheten Minimix invigs med familjefest på torsdag 20 oktober. Sedan september finns pedagoger på plats alla vardagar och hålla i aktiviteter för barnen. Ny lekplats klar till sommaren. Park- och naturförvaltningen börjar i vår att bygga en ny lekplats i Vasparken. Lekplatsen ska vara klar lagom till sommaren och är tänkt att bjuda in till lek för barn i olika åldrar, både killar och tjejer.

Ny mötesplats i Centrum. Stadsdelen Centrum får nästa år en gemensam mötesplats för unga och seniorer. Efter lång tids sökande har en plats äntligen hittats — Mariagården på Lilla Stampgatan.

Nu är det upp till de framtida besökarna att bestämma hur platsen ska se ut och vilka aktiviteter som ska arrangeras. Målade skateboards och heliga platser. Den sjätte upplagan av Kulturvandring i Hammarkullen hålls lördag den 22 oktober och bjuder på allt från handmålade skateboards från Mexiko till rundvandringar i gatumiljön. Invigning av pånyttfödd stekel. I december för två år sedan försvann bronsskulpturen Myran för andra gången från sin plats på Tuve torg. Nu kommer en pånyttfödd myra tillbaka.

För tjejer och transpersoner. Föreningen Popkollo ordnar musikläger i Angered november. Deltagarna får lära sig att spela i band och skriva egna låtar.

Den 13—14 oktober träffas filmfolk på Lindholmen på branscharrangemanget Västsvenska filmdagarna. Nu får parkeringshuset Snipan på Första Långgatan en ny utställning på fasaden. Konstnären Martin Formgren har velat plocka fram något stort ur det lilla. Utgångspunkten är Göteborgs stadsmiljö. Vilken syn möter Kustbevakningen när de upptäcker en gummiflotte med flyktingar i havet?

Hur fungerade arbetet efter oljeutsläppet utanför Tjörn ? På Aeroseums senaste utställning får besökaren veta mer om Kustbevakningens uppgifter. Hög lönsamhet trots färre norrmän. Liseberg har stängt grindarna för sommarsäsongen. Trots en tydlig minskning av antalet norska besökare ökade nöjesparken sin omsättning med fem miljoner kronor jämfört med förra sommaren. För demokrati och delaktighet. Hammarbadet i Hammarkullen och utemiljöerna i Tynnered ska få ett konstlyft genom statliga satsningen Konst händer.

Liseberg största satsning någonsin. Allt inramat av ett nytt område med mycket grönska och dramatik baserat på nordisk mytologi. Prova på idrotter på Liseberg. Det börjar och slutar med en olympisk eld. Däremellan blir det en massa olika idrottsgrenar.

Men sedan upphör likheterna med OS. Under Olympic days på Liseberg nästa helg får besökarna vara med och idrotta. Och det är gratis inträde för alla under 16 och deras vårdnadshavare. Besök av journalisten Mats Wångersjö, bokbytarbord och förevisning av synhjälpmedel och appar för att läsa på iPad. Programmet är fulltecknat under seniorernas minibokmässa på Kaggeledshuset. Paintball, fotboll och fest. Om du hade kronor — vad skulle du göra då?

Frågan gäller höstlovsaktiviteter för unga på Hisingen och deras svar är paintball, fotboll och fest.

Omröstningen är Lundbys första medborgarbudget. Egen dag stärker nationell minoritet. För andra gången i rad firas resandefolkets högtidsdag den 29 september med fullspäckat program på flera ställen i Göteborg. Högläsning bidrar till jämlikhet. Bokmässan är här och Göteborgs Stad medverkar på flera hörn. Balder och Helix fick medalj och nöjesparken klättrade till Europafyra.

Det gick bra för Liseberg när vid utdelningen av European Star Award. Belönas för sitt litterära program. Högsbo bibliotek får pris som författarnas bästa bibliotek.

Det är Kultur i Väst och Författarcentrum Väst som varje år delar ut priset till det bibliotek som har det bästa litterära programmet. Sista chansen på söndag.

Till helgen är det sista chansen för i år att hälsa på djuren eller att ta en tur på ponnyridningen innan Barnens zoo stänger för säsongen. Glimmande mynt och enkla barnskor. Glimmande mynt, en märklig dryckeskärl från talet eller ett par virkade barnskor.

På Stadsmuseets utställning Värdefullt visas föremål som på olika sätt utmanar betraktarens sätt att att tänka kring vad som har ett värde. Samlandets konst under dåtid, nutid och framtid.

Det är temat när Röhsska museet firar år. Under fyra dagar, 15—18 september bjuds på föreläsningar, seminarier, specialvisningar och aktiviteter med gäster från både Sverige och utlandet.

I väntan på nytt kulturhus. Artistframträdanden, aktiviteter, workshops och möjlighet att lära sig folkdanser från olika länder. På lördag 17 september är det dags för den tredje upplagan av Tellus kulturfestival på Rymdtorget i Bergsjön. På lördag 10 september är det dags för den andra upplagan av Grevegårdsdagen i Bergkristallsparken.

Det blir prova-på-aktiviteter, scenprogram och servering anordnat av stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg i samarbete med de lokala föreningarna. Full fart i Frihamnen. Under helgen besökte 80 besökare evenemangsområdet i Frihamnen och folkfesten är inte slut än. Under tisdagen avslutas regattan med att alla deltagande skepp visar upp sig i en parad på Göta Älv. Den gångna helgen sattes Ringön på kartan för många göteborgare, som besökte området för första gången, men säkerligen inte för sista.

Industriområdet bjöd på kreativ folkfest som gav mersmak. Pilotprojekt för jämlikhet och folkhälsa. Under året kommer runt tusen barn från 15 skolor i Göteborg att få gå i simskola — gratis. Vackert vemod i Trädgårdsföreningen. Vemodet när frosten kommit och klorofyllen har dragit sig tillbaka tilltalar fotografen Lena Granefelt.

Till helgen finns hennes bilder att se i Trädgårdsföreningen. Ny fas i arkitekttävlingen. Nu är fyra team utsedda att vara med i arkitekttävlingen för det nya kulturhuset i Bergsjön. Tävlingsbidragen ska vara inne den 1 december. Unik idé blir verklighet. En miniteater där du bor eller konsert precis var som helst. Nu börjar Sveriges första mobila kulturskola rulla på Angereds gator. En lastbil full av möjligheter ska locka fler att upptäcka kulturskolans aktiviteter.

På scen står band inom rock, pop och punk. Det blir nördloppis, chans att prova cirkusaktiviteter och samtidigt pågår skatetävlingen Gothenburg Bowl Games. Segelfest i Frihamnen till helgen. I dag måndag lämnar åriga Clara Wallin staden Blyth i Storbritannien för att sätta kurs mot Göteborg i North Sea Tall Ships Regatta, en segeltävling där ungdomar från tolv länder får chans att lära sig segla — oavsett bakgrund.

På fredag eller lördag når de 19 fartygen Frihamnen och möts av en fyra dagar lång folkfest. I somras förvandlades hela staden till ett galleri. Nu är gatukonstfestivalen Artscape över men det behöver inte göteborgarnas upplevelse av verken vara. Verkstäder och kultur i skön symbios. Utomhusbio, loppis, parkour, mat från hela världen och livespelningar. Ringöns verkstäder och företag förenas med göteborgska subkulturer i Ö-festen på Ringön lördag den 3 september.

Jorden runt med smaklökarna. Det blir picknick på Kanaltorget vid Operan till helgen. Där serveras 50 olika rätter från 16 olika kök när göteborgare från hela världen bjuder in till Global picnic food festival.

Stan fylls av hästar. Om precis ett år är Göteborg värd för EM i ridsport. Mellan 21 och 27 augusti samlas Europas bästa ryttare och kuskar i Göterborg för att göra upp om medaljerna. Redan i november släpps de första biljetterna. Sagor på många språk Under Trädgårdsföreningens trädkronor kan barn och föräldrar fram till söndag lyssna på sagor på svenska, spanska, somaliska och flera andra språk. Det hade kanske kunnat vara namnet på den bakelsetävling som på lördag anordnas av Göteborgs ungdomsfullmäktige.

Östra Göteborgs kulturpris på 30 kronor går i år till föreningen OrtArt. En lindans över Götaplatsen, en libanesisk världsstjärna, ljudkonst för bäbisar. Eller varför inte en tävling i bakelser? Det är ett litet, litet axplock av de programpunkter för alla intressen och smaker som staden bjuder på under årets kulturkalas. Fånga solen på Playa Stenpiren. Känn sanden mellan tårna, lägg dig till rätta i solstolen och kolla in utsikten över P-Arken, Lindholmen och Älvsnabben.

En sandstrand har växt fram på kajen vid Stenpiren. Spontanbesök runt om i stan. För tredje sommaren kan barn skapa fritt med sågar, spikar och trämaterial på bygglekplatsen på Långströmsgatan. Nu packas en skåpbil full med verktyg och material, för att göra spontanbesök på badplatser, lekplatser och i parker runt om i staden. Guidad tur på Vinga, havsverkstad i Nordstan och livräddarkollo vid havet.

Det är bara några av alla aktiviteter som Västerhavsveckan har att bjuda på den augusti. I år medverkar ett tal aktörer och Halland och delar av Skåne är med för första gången. Nu finns en permanent cricketplan på fotbollsplanerna vid Kviberg. Där tränar idag fyra cricketföreningar. Sporten kräver två fotbollsplaners yta och mellan planerna ligger en utslagsmatta.

Den som njuter av sommaren i Sillvik och blir sugen på att läsa en bok behöver inte gå många steg. När biblioteket flyttar ut på stranden erbjuds utlåning av böcker, tidningar, spel och strandleksaker.

Satsningen är den första i sitt slag och förhoppningen är att nå ut till nya låntagare. Sällsamma djur i ny utställning. De kan ändra färg, ta sig igenom minimala hål och lära sig att lösa svåra uppgifter. Tack vare sin intelligens och sina märkliga förmågor har bläckfisken blivit föremål för många myter och fantasier genom historien. Från och med onsdag 22 juni går det att bekanta sig med de mångarmade djuren på Sjöfartsmuseet Akvariet. Kreativt och aktiverande program. Färga batik, gör en midsommarkrans eller testa att gå på vattnet!

På tisdag 21 juni drar ungdomsfestivalen Hållplats igång i Majorna-Linné. Torsdag 7 juli är det final, med massor av musik vid Plikta i Slottsskogen. Fri entré till allt. Men här finns många okända stjärnor också. Och det är fri entré till allt! Valdes ut i hård konkurrens. De lär sig segling, köra motorbåt och livräddning. Snacka om drömjobb för 33 ungdomar som i hård konkurrens fick arbete i Jubileumsparken i Frihamnen i sommar.

Ungdomarna kommer från nästan alla stadsdelar i Göteborg och har valts ut bland sökande, efter både intervjuer och en workshop. Högläsning och boktips i West Pride-tältet. Stjärnfamiljer och transpersoner tillhör knappast det som är vanligt i barnlitteraturen. Men böckerna finns och utbudet växer. I stadens West Pride-tält står en hel hylla med inkluderande barnlitteratur och vid ett par tillfällen har det även bjudits på sagostund. Från nycirkus till sommarjobb i stadens regi. För att alla Göteborgsungdomar ska få chansen till en meningsfull sommar hjälper Göteborgs Stad till med att ordna aktiviteter, jobb och praktikplatser.

Många av sommaraktiviteterna är redan igång. Det mesta finns i stadens kalendarium på nätet. Fyra verksamheter certifieras samtidigt. Bemötande, utbud och programverksamhet. Det är några av de saker som personalen på Kulturhuset Kåken har fått se över med de normkritiska glasögonen på.

Nu är de en av fyra verksamheter i Göteborgs Stad som kan kalla sig hbtq-certifierade. I juni spelar de på Göteborgs tysta elbuss, linje Och en musikvideo finns redan nu. Bron till Angereds gård är avstängd. Delar av den 7,5 kilometer långa Lärjeleden har spolats bort. Park- och naturförvaltningen rekommenderar därför besökare att välja alternativa vägar.

Främst vid området nedanför Eriksbo och på sträckan mellan Storåsstallet och Linnarhult. Hip hop, punk och ponnyridning. Lördagen den 11 juni är det åter dags för stadsdelsfestival i Örgryte-Härlanda.

Från lunchtid till tidig kväll bjuds på ett späckat program på Björnplan i Torpa. Aktiviteter och artister för alla åldrar utlovas, men i år satsas lite extra på stadsdelens ungdomar. Färgladaste festivalen firar tio år. Artisten Mariette sjunger My revolution, en låt om modet att komma ut.

Göteborgs färggladaste festival firas i år med regnbågsflaggor runt om i stan, programpunkter, över volontärer och tusentals besökare. Det som började i liten försiktig skala för tio år sedan har vuxit ut till en av årets riktiga höjdpunkter i evenemangsstaden Göteborg. Och inte bara här, utan medborgarskapsceremonin i Slottsskogen har inspirerat många städer runt om i landet till att arrangera högtidliga och festliga välkomstkalas.

I år blir festen större än någonsin. Funktionsnedsättning, delaktighet och mångfald. Alla har vi egenskaper som passar mer eller mindre bra i olika situationer, men om vi slutar betrakta varandra endimensionellt så ser vi lättare varandras förmågor. Med den utgångspunkten kommer på tisdag 7 juni en rad göteborgare att ställa sig på Stadsbibliotekets trappscen och berätta om sig och sina liv. Besök på Brännö, Hönö och Öckerö. Guidade stadsvandringar i centrala Göteborg är populära, inte minst bland nyanlända som vill lära känna sin nya hemstad.

Många nya och gamla göteborgare har också varit nyfikna på skärgården. I helgen ordnas stadsvandring för nyanlända på Brännö, Hönö och Öckerö, med guidning på svenska och tolkning på somaliska och arabiska. Arrangeras för femte året. Berättelser om ungdomars vånda vid att komma ut som homo- eller bisexuella eller trans- eller queerpersoner börjar det finnas ganska gott om, men seniorer är fortfarande en ganska bortglömd grupp i dessa sammanhang.

Fast inte i Örgryte-Härlanda, där man för femte året i rad är en del av hbtq-festivalen West Pride, med särskilt sikte på seniorer. På sex olika språk. Cirkusskola, skaparverkstäder och experiment med vatten är några av aktiviteterna som ungdomar fritt kan ägna sig åt i Göteborg i sommar.

Kulturförvaltningen öppnar sina hus och erbjuder språkstöd både på svenska och ytterligare fem språk, för att underlätta möten mellan ungdomar, oavsett hur länge de varit göteborgare. Från Blyth till Göteborg. Att klättra i masten på en gammal hederlig fullriggare låter som en mardröm för vissa, men för 76 ungdomar kommer det att bli verklighet i sommar.

Av sökande har de nämligen valts ut till att vara trainees på några av de tal historiska skepp som ska delta i North Sea Tall Ships Regatta mellan Blyth i England och Frihamnen i Göteborg. Vinnare av internationell tävling. Om någon tvivlat på att det finns många vidunderligt vackra platser i världen så är det bara att bege sig till Trädgårdsföreningen den närmaste tiden. Dels såklart för att parken är vacker i sig själv, men också för att där nu visas de 80 bästa bilderna från en internationell tävling för trädgårdsfoto.

Nationellt nätverksmöte i Göteborg. Ungdomlig kreativitet finns det i överflöd, det gäller bara att ta tillvara den på bästa sätt.

Just därför har 42 kommunala organisationer i landet gått samman och håller på tisdagen konferens i Göteborg om hur de öppna ungdomsverksamheterna kan utvecklas. Artscape fyller Göteborgs stadsrum. Nu är de fem första deltagarna klara, och berömdheter från USA och Storbritannien får dela stadsrummet med Göteborgs egen fixstjärna Ollio.

Dags igen för bad mitt i stan. När det allmänna badet i Frihamnen öppnade förra sommaren blev det snabbt populärt. Ett bad mitt i stan, intill älven, har stått högt på göteborgarnas önskelista. På lördag 21 maj är det dags för ett dopp igen. Då öppnar Jubileumsparken för sommarsäsongen. Introduktion till centrala Göteborg.

Sedan tidigare har stadens nyanlända kunnat gå på stadsvandringar i samarbete med Integrationscentrum. Nu finns möjligheten att även göra vandringen på egen hand.

En karta har tagits fram på sex olika språk och finns att hämta på Göteborgs stadsmuseum. På Gårdstensdagen den 11 juni är det avspark för ett nytt samarbete mellan fotbollsklubben Gais och Gårdstensbostäder. I höst blir det fotbollsträning för tjejer och killar mellan sex och tolv år och under en vecka juni arrangeras sommarfotboll. Tilldelas års litteraturpris. Göteborgs Stads litteraturpriser på kronor går i år till essäförfattaren Anders Johansson och fantasyförfattaren Kristina Hård.

Den 16 augusti får de ta emot priserna i samband med Göteborgs kulturkalas. Att vända hem är temat för Biskopsgårdens dag i år. På lördag firas dagen för tionde gången, med bland annat hiphopgruppen Labyrint, föreställningen Gränslandet och mängder av föreningar som visar upp sig vid Svarte Mosse. Upprustning firas med fest. Mer grönska, lek och sittplatser önskade de boende runt Dr Fries torg i Guldheden.

Nu har torget rustats upp, med bland annat nya sittplatser och en studsmatta. På lördag 14 maj blir det fest på torget. Tävlar om grön plats på torget. På lördag blir Hjällbo Centrum inte sig likt. Då drar Hjällbokalaset in på torget med en trädgårdstävling där två lokala lag tävlar om bästa planteringen.

Och det blir cirkus, gympagrupper och loppis. Tre målningar från Göteborgs konstmuseum är med och representerar Sverige i ett "digitalt konstmuseum" med mer än verk från hela Europa. En chans att tycka till. Sedan det öppnades har Sjöfartsmuseet Akvariet tagit emot miljontals besökare.

Att fastigheten är i behov av ombyggnad för att möta dagens behov är uppenbart. Men hur ska byggnaden utformas? Vad ska prioriteras vid renoveringen?

Det vill museet få in fler synpunkter på och bjuder därför in till öppet möte den 18 maj. I Göteborgs Konstmuseums nya utställning Gränslöst möter oljemålningar från talet samtidskonst från talet. Vid en första anblick kan verken tyckas motsatta, men den som tittar närmare kommer upptäcka oväntade kopplingar.

Tanken är att ge nya perspektiv på såväl dåtiden som nutiden. Utställningen öppnar onsdag 4 maj. Stor bredd på idrottsgrenar. Gymnaster, simmare, seglare och thaiboxare fanns bland de närmare av Göteborgs totalt SM-vinnare som samlades i onsdags kväll på Kvibergs kantin för att ta emot Göteborgs Stads gratulationer för sina framgångar under Ett femtontal uppträdanden från eftermiddag till kväll, läskiga häxor som tänder brasan och dj: På valborgsmässoafton blir det firande hela kvällen framför Björngårdsvillan i Slottsskogen.

Programmet har utformats av en grupp ungdomar som nappat på möjligheten att engagera sig. Asiatiskapojke flicka i vit topp sugande kuk körd 2 guys på den säng. Arab beauty trekanter gets fan i båda holes. Den sexiest flicka i den trailer park. Asiatiskapojke gal gives het smäll. Brasilianska dame loves bisexuella blokes. Shirosaki karin loves knull liknande galet. Het doggy stil knull i asiatiskapojke trekanter. Fett slampa calls two ung eskortera boys. Laylared anala trekanter stretch.

Bobbi stjärna banged och gaped av stor svart cocks. Blondin harlot shafts bisexuella fellows. Shiori's teacher and tutor fuck.

Skol gets en mycket av kuk efter klass - telsev. Yuu katagiri has hårig slit rubbed med trosa och sucks woodies. Wild porr erfarenhet längs needy. Barbara hardly gangbanged i alla holes. Sexig japanska flicka threeway. Vacker blondin baben sucks cocks för pengar. Tre är företaget - pt.

Ava devine gets onto pair interacial snakes. Gammal widow services two repairmen. En kärlek berättelse 1. Eva karera dp min hustru med mig. Söt ung kycklingar loves bi kön. Double penetration gjort donna cum.

Escort kristianstad gay gay escort sweden

Homo shemale kontakt gratis tele sex

hardcore sex, hemmagjord porrfilm, amatör porr · Fett Indisk På Den Golv. 3 år sedan . 3 år sedan. TNAFlix · indian flickor fucking · Amatör Indisk Homo. 3 år sedan SunPorno verklighet, allmän, public place sex Paradise Beach f70 3 år sedan xHamster teens, homo, strand Naken Aerobisk 3 år sedan xHamster mjukporr, blinkande, underkläder Lizzy London 57 · Valentina Rossini 54 · Samira 53 · Megan Martinez 53 · Lindsay Kay 55 · Genesis Skye 8 jan Sex I Kvall Bra Dejtingsajter Råtorp Basta Porr Nat Dejting Järneklev SAMIRAS UNDERKLÄDER MOGNA KVINNOR SOM KNULLAR,

Homo shemale kissing escort ulricehamn